Terug naar overzicht

5 gemakkelijke planten voor iedereen

Sommige kamerplanten kunnen goed voor zichzelf zorgen. In feite is je grootste probleem misschien wat je moet doen met alle babyplanten die ze zullen produceren. Bijna alle kamerplanten die hier worden beschreven, kunnen worden gekweekt in het indirecte zonlicht van een raam en geven de voorkeur aan dezelfde binnentemperaturen als de meeste mensen (ongeveer 18-21 graden). Een paar hebben wat meer verwennerij nodig, maar niets extreems.

Kamerplant plagen

Zoals bij elke plant, is er altijd de dreiging van kamerplant plagen zoals bladluizen, schubben, spintmijten en witte vlieg. Maar wat betreft ziekte is wortelrot misschien een meer voorkomende probleem door te veel water geven. Dus de hier beschreven kamerplanten zijn ook perfect voor iemand die altijd vergeet om zijn planten water te geven.

1. Aloë (Aloë vera)

Het sap van aloë vera-planten wordt gebruikt als een vochtinbrengende crème voor de huid en om kleine snijwonden te genezen en zonnebrand te verlichten. Hoewel het een zeer nuttige plant is, is het ook aantrekkelijk. Omdat het een vetplant is, heeft het heel weinig water nodig en geeft het de voorkeur aan helder, maar indirect zonlicht, vooral bij lagere temperaturen. Een aloë plant groeit jarenlang in dezelfde bak. Als je besluit om wat bladeren te gebruiken, verwijder dan niet meer dan een derde van de plant tegelijk.

2. Kwartjesplant

De Kwartjesplant verdiende zijn naam door te overleven onder de slechtste omstandigheden, zelfs buiten in de diepe schaduw. Het geeft de voorkeur aan weinig licht. De bladeren zijn zwaardachtig, puntig en ongeveer tien centimeter breed en twee voet lang. De kwartjesplant groeit in een pol en zal af en toe binnenshuis bloeien. Een bonte versie is verkrijgbaar met witte strepen en ‘Milky Way’ is bezaaid met witte stippen.

3. Chinese Evergreen

De Chinese Evergreen plant is buitengewoon vergevingsgezind en kan zich aanpassen aan de meeste binnenomstandigheden, hoewel hij niet van tocht of langdurige temperaturen onder de 15 graden celsius houdt. Het geeft de voorkeur aan laag of indirect zonlicht. Laat de grond een paar dagen droog blijven voordat u opnieuw water geeft. De meeste soorten hebben een soort bont blad waardoor ze des te aantrekkelijker worden.

4. Kerstcactus

De Kerstcactus is een achterblijvend lid van de cactusfamilie die in de vroege winter dieproze of rode bloemen produceert. Dit is het type plant dat zijn best lijkt te doen als het wordt genegeerd. Het kan weinig licht aan, maar zal bij fel licht meer bloemen produceren. Door de kamerplant na de bloei te snoeien, blijft deze bossig en vol.

Je kunt je Kerstcactus in december laten bloeien door hem vanaf ongeveer half oktober 12 uur per nacht in volledige duisternis te houden. Laat het in het donker staan ​​totdat de knoppen verschijnen. Een nog eenvoudigere methode is om hem vanaf november te onderwerpen aan koele temperaturen (12-15 graden). Laat de plant thuis op een vensterbank staan ​​als de verwarming uit is en je aan het werk bent. Je zou in weken bloemknoppen moeten zien vormen.

5. Dieffenbachia

De bonte bladeren kunnen buitengewoon aantrekkelijk zijn en het is geen bijzonder moeilijke plant om te groeien. Hij houdt wel van een warme temperatuur, dus plaats hem niet in de buurt van ramen en tocht. Wees voorzichtig bij het kweken van deze plant rond huisdieren en kinderen. Het sap kan irriterend zijn voor de huid. Om mogelijke problemen met huisdieren te voorkomen, moet je planten kweken die veilig zijn voor huisdieren zoals katten en honden. En kies planten die veilig zijn voor kinderen om te groeien.