Terug naar overzicht

Apple USB-C adapter voor snelladen

De meeste telefoonopladers zijn kwalitatief ondermaats. Bedrijven als Apple gebruiken verouderde, trage USB-opladers bij telefoons die tot zoveel meer in staat zijn. En retailers, van de tientallen handelaren op Amazon tot de impulsaankoopdisplay bij jouw plaatselijke drogisterij, verkopen nog steeds opladers die niet veel beter zijn. Maar het hoeft niet zo te zijn.

De nieuwste generatie telefoonopladers – met een nieuwe oplaadpoort USB-C – zijn eindelijk klaar voor wijdverbreide acceptatie. Ze zijn betrouwbaar en goedkoop, en het belangrijkste is dat ze snel zijn. Als je de iPhone oplader van Apple gebruikt, laadt deze jouw nieuwe telefoon zelfs drie keer sneller op. USB-C is tegenwoordig ook een meer universele oplaadstandaard. Dit is waarom u de overstap naar USB-C moet maken en hoe u dit moet doen.

Wat is er anders aan een USB-C oplader.

Eerst de basis. De USB-poort die je waarschijnlijk al je hele legen kent is een USB-A poort. Deze USB poort is rechthoek en er zijn altijd minstens twee pogingen nodig om de kabel met de goede kant erin te krijgen ;). Het andere uiteinde van de verbinding kan USB-B zijn (het vierkante type dat u op een printer aansluit), Mini-USB (gebruikelijk voor het aansluiten van digitale camera’s jaren geleden), Micro-USB (te vinden op alles, van draadloze hoofdtelefoons tot smartphones tot e -lezers), of Apple-specifiek opladers (zoals de huidige Lightning-poort op iPhones). USB Type-C, in het algemeen aangeduid als USB-C, is de poort die ze allemaal vervangt. De symmetrische connector met afgeronde uiteinden leeft aan beide uiteinden van de draad, en er bestaat niet zoiets als “met de goede kant naar boven”.

Een USB-C oplader kan zoveel meer

Maar de echte magie ligt in wat de nieuwe USB-C-poorten nog meer allemaal kunnen. In plaats van beperkt te zijn tot ongeveer 12 watt vermogen voor iPhone opladen, kan een Apple iPhone USB-C oplader je apparaat van stroom voorzien tot 100 watt. En de nieuwe gegevensoverdrachtsnelheden, die de prestaties van accessoires zoals externe harde schijven en videoapparatuur versnellen, kunnen in sommige gevallen tot 20 keer sneller zijn. USB-C kan zelfs werken voor videoverbindingen, zoals voor computerschermen. Maar laadsnelheden zijn waar de meeste mensen nu de grootste verbeteringen zien. En dat zonder een fortuin uit te geven.

Apple oplader met USB-C

Momenteel beschikken alle iPhones nog over een Apple Lightning aansluiting. De nieuwe modellen die geschikt zijn voor snelladen, kunnen worden opgeladen met een iPhone oplader beschikkende over een Lightning aansluiting en een USB-C aansluiting. Zoals deze iPhone 12 oplader. Of Apple binnenkort ook overgaan op een volledige USB-C iPhone is nog niet bekend, maar het wordt wel steeds meer de standaard.