Terug naar overzicht

De papieren tas wint flink aan populariteit

Tassen zijn populaire producten. Sinds jaar en dag worden tassen gebruikt voor tal van doeleinden. Is het niet een weekendtas die je meeneemt tijdens een weekendje weg, dan kom je wel een tas tegen als je in de supermarkt loopt en mensen hun boodschappen erin doen. Tassen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren, waardoor er regelmatig een tas aan te pas komt. Voor welke soort tas ga jij?

Boodschappentassen

We beginnen met de boodschappentas. Zoals de naam al zegt wordt deze tassensoort dikwijls ingezet tijdens het shoppen in de winkel. Met name erg praktisch en stevig om veel boodschappen in kwijt te kunnen. Kenmerken van deze tassen zijn de stevige kwaliteit en de grote opbergruimte.

Draagtassen

De draagtas lijkt op de boodschappentas, maar beschikt vaak over lange hengsels waardoor je voldoende spullen in de tas mee kunt nemen. De stevige draagtassen zijn steeds vaker verkrijgbaar in een milieuvriendelijke variant, waardoor je op een goede manier een steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Koeltassen

Een andere categorie binnen de tassen zijn de koeltassen. Deze kenmerken zich door de grote opbergvakken waarin je blikjes of voedsel kunt bewaren én het materiaal dat ervoor zorgt dat de inhoud voor lange tijd gekoeld blijft. De koeltas is er in verschillende prijsklassen; van bijvoorbeeld een goedkopere koelrugtas tot aan een complete, 25-delige koelrugtas.

Opvouwbare tassen

Opvouwbare tassen – de naam zegt het al – zijn niet alleen praktisch door het compacte formaat, maar zijn ook multi-inzetbaar. In de winkel, onderweg in de trein of op de werkvloer; een opvouwbare tas is erg vaak te gebruiken. Daarnaast kun je opvouwbare tasjes bedrukken met bijvoorbeeld een logo of opvallende reclametekst, waardoor je de naamsbekendheid van jouw bedrijf op een originele manier kunt vergroten.

Reistassen

Reistassen worden vaak in één adem genoemd met weekendtassen of sporttassen en dat is niet voor niets. Het mooie van deze tassensoort is dat je eenvoudig de nodige kleding, vakantiespullen of andere benodigdheden erin kwijt kunt. Dankzij de stevige draagriem (en in sommige gevallen een schouderband) is het meenemen van deze tas erg eenvoudig.

Rugzakken

Rugzakken zijn een populaire tassensoort. De inzetbaarheid van deze categorie heeft daar uiteraard mee te maken. Ook vandaag de dag zijn rugzakken vaak aanwezig in het straatbeeld. Van schoolgaande kinderen tot studerende jongeren en van werkenden met een anti-diefstal rugtas tot wandelaars met een praktische koelrugzak; de rugzakken zijn breed in te zetten.

Papieren tassen

Dan de papieren tassen. Deze worden de afgelopen jaren steeds populairder en dat heeft een logische reden. Ze vormen een goed alternatief voor plastic tassen en zijn daarom een prima milieuvriendelijke oplossing. Daarnaast zijn papieren tassen gemaakt van duurzaam materiaal en dus biologisch afbreekbaar. Wil je papieren tassen bedrukken met jouw bedrijfslogo? Het materiaal leent zich er uitstekend voor om te voorzien van een opdruk, in een aantal gevallen kan het zelfs met de PMS-kleuren die jouw bedrijf hanteert. Dankzij het duurzame karakter van de papieren tassen worden deze steeds vaker ingezet in winkels of als geschenktas tijdens evenementen.

Trolleys en koffers

Tot slot de trolleys en koffers, die dankzij het grote drukoppervlak en de stevige behuizing populair zijn om mee te nemen op vakantie en onderweg. De trolleys en koffers komen op drukke plekken zoals vliegvelden en treinstations, dus zijn daarom goed geschikt om te laten voorzien met een logo of reclametekst.