Terug naar overzicht

Diepvriesgroenten koken

Zoek naar individueel diepgevroren groenten, aangezien hun kwaliteit en conditie veel beter is dan die van diepvriesgroenten in blokken. Deze groenten (en fruit) worden meestal ingevroren in zakken en soms in dozen, en moeten los aanvoelen in de verpakking. Bevroren groenten kunnen meer water afgeven dan verse groenten.

Doe de groenten, niet ontdooid, in je snelkookpan. Bedek met koud water en laat het water uit de pan lopen. Bedek je roestvrijstalen pan en kook op middelhoog vuur tot stoom net onder het deksel vandaan begint te ontsnappen. Draai het deksel om de dampafdichting in je Fissler snelkookpan te activeren en zet dan onmiddellijk het vuur laag. Volg onderstaande kooktijden per groentesoort.

Diepvriesgroenten

Broccoli

Crisp: Mals: 5 minuten
Zacht: 7 minuten

Wortelen

Crisp: Mals: 5 minuten
Zacht: 8 minuten

Bloemkool

Crisp: Mals: 5 minuten
Zacht: 8 minuten

Maïs

Crisp: Mals: 2 minuten
Zacht: 4 minuten

Edamame (Gepeld)

Crisp: Mals: 2 minuten
Zacht: 4 minuten

Edamame (In Peul)

Crisp: Mals: 2 minuten
Zacht: 5 minuten

Groene Bonen

Crisp: Mals: 5 minuten
Zacht: 8 minuten

Lima Bonen

Crisp: Mals: 10 tot 12 minuten
Zacht: 18 minuten

Gemengde Groenten (afhankelijk van de combinatie)

Krokant: Mals: 5 minuten
Zacht: 7 minuten

Erwten

Crisp: Mals: 5 minuten
Zacht: 8 minuten

Pareluien

Crisp: Mals: 10 minuten
Zacht: 13 minuten

Spinazie

Crisp: Mals: 5 minuten
Zacht: 7 minuten